Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De smart Concept #5

Smart breidt zijn assortiment uit met een derde model, na de smart #1 en smart #3. Met de gloednieuwe smart #5 brengt het merk de smart Concept #5 tot leven, nadat deze in april van dit jaar werd onthuld. Als een multifunctionele SUV in het middenklasse-segment, zal de smart #5 een nieuw segment voor smart openen en zich richten op nieuwe doelgroepen en consumenten met een actieve levensstijl. De marktintroductie in Europa staat gepland voor 2025.

Dirk Adelmann, CEO van smart Europe GmbH :

“Met de smart #5 hebben we ons ruimste en veelzijdigste voertuig tot nu toe gecreëerd. De #5 is een uitstekende uitbreiding van ons huidige assortiment en zal het merk smart aantrekkelijker maken voor steeds meer klanten in Europa.“

Het assortiment van smart groeit met de geheel nieuwe smart # 5

smart zet resoluut zijn productoffensief voort. In april van dit jaar gaf de smart Concept #5 een veelbelovende preview van een groter multifunctioneel voertuig van het merk tijdens de Beijing International Automotive Exhibition. Nu onthullen de eerste schetsen van de smart #5 dat de productieversie consequent voortbouwt op de ideeën van de conceptcar. Ontworpen door Mercedes-Benz Design, zal de auto de smart-ontwerpfilosofielove, pure, unexpected’ volgen, waarbij de unconventional smart esthetiek wordt gecombineerd met robuuste functionaliteit. Het exterieurontwerp van het voertuig wordt gekenmerkt door een vierkante, rechtopstaande silhouet, een onderscheidende daklijn en onverwachte buitenelementen. Met een groot ruimteaanbod en premium comfort is de smart #5 ontworpen om zijn gebruikers buiten de stad te brengen, wat de toenemende vraag onder klanten met een actieve en flexibele levensstijl weerspiegelt.

Uitgebreide tests onder extreme omstandigheden

In de afgelopen maanden heeft de smart #5 al zijn uitstekende buitencapaciteiten aangetoond tijdens rigoureuze off-road en wintertests. In het bijzonder zijn de prestaties van de elektrische aandrijflijn en de oplaadcapaciteit van de batterijen met succes getest onder zeer koude omstandigheden. De rijdynamiek, evenals de assistentie- en veiligheidssystemen, zijn ook uitgebreid geëvalueerd in uitdagende off-roadomgevingen. Deze tests benadrukken de toewijding van smart om klanten de best mogelijke producten en premiumkwaliteit te bieden. Ter voorbereiding op de toetreding tot de Europese markt zal het voertuig een aanvullend, zeer uitgebreid testprogramma in Europa ondergaan. De marktintroductie in Europa is gepland voor 2025.