Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe MINI Cooper Cabrio

De nieuwe generatie van de MINI Cooper Cabrio vervolledigt de huidige MINI familie met een model vol unieke kenmerken. MINI onthult het nieuwe cabriomodel, dat de openheid van het merk perfect belichaamt. ‘Always Open’ – deze traditionele claim van de MINI Cabrio beschrijft de filosofie van het model. Het vouwdak gaat in nauwelijks 18 seconden volautomatisch open, zodat de bestuurder op elk moment van de wind en de zon kan genieten. In de stad, op landwegen en op de snelweg: de MINI Cabrio biedt overal pure vrijheid en onmiskenbaar rijplezier.

De vierzitter met open dak combineert ruimtebesparende proporties met fascinerend rijplezier in de open lucht. Met de MINI Cooper Cabrio keert een van de meest emotionele modellen uit de nieuwe MINI familie terug naar de MINI fabriek in Oxford, de thuisbasis van het Britse premiummerk.

“We zijn erg trots dat we onze klanten een rasechte cabrio kunnen aanbieden in de huidige MINI familie. Onze nieuwe MINI Cooper Cabrio verenigt onmiskenbaar, typisch rijplezier met een grenzeloze vrijheid en fantastische emoties: Always Open. De combinatie van een iconisch design, moderne technologie en connectiviteit maakt deze auto tot een ongeëvenaarde ervaring voor onze klanten,” aldus Stefan Richmann, Hoofd van het merk MINI.

Voor een extra dosis zonneschijn kan de volautomatische softtop op twee manieren worden geopend: als zonnedak of volledig weggeklapt. Dat is nog steeds uniek in het segment van de kleine premiumwagens. De stoffen kap verdwijnt achter de achterzetels om ruimte te besparen en kan ook op handige wijze worden opgeborgen in de bagageruimte wanneer ze wordt neergeklapt.

In de nieuwe MINI Cooper Cabrio kunnen de openluchtfans van elk moment genieten, zelfs met de kap open. MINI gebruikt hiervoor opnieuw de Always Open Timer. Deze functie geeft de open reistijd tot op de minuut nauwkeurig weer op het OLED-scherm van het centrale instrument en biedt fans van frisse lucht een dosis speels comfort.

Drie efficiënte viercilinder benzinemotoren leveren het typische kartgevoel van het merk met een indrukwekkend motorgeluid. Net als de nieuwe MINI Cooper is de Cabrio verkrijgbaar in de C- en S-versies, alsook in een prestatiegerichte versie. 

Het design benadrukt het karakter van de nieuwe MINI Cooper Cabrio met zuivere oppervlakken en geaccentueerde details. De ronde LED-koplampen en het hertekende radiatorrooster versterken van hun kant de charismatische uitstraling van het model met een moderne interpretatie van klassieke designkenmerken. Een brede waaier koetswerk- en interieurlakken en frisse accenten geeft de nieuwe Cabrio de typische designhoogtepunten van het merk. Daarnaast bieden de drie trims bijkomende opties om de MINI Cooper Cabrio te personaliseren.

De volautomatische softtop laat zich met een druk op de knop bedienen en kan volledig worden weggeklapt bij snelheden tot 30 km/u. Wanneer het dak gesloten is, kan de zonnedakfunctie op elk moment worden gebruikt met een openingslengte tot 40 centimeter. Een windgeleider tussen de cockpit en de achterkant optimaliseert de luchtstroom voor een zorgeloos openluchtgevoel op de vier plaatsen. Innovatieve rijhulpsystemen maken het rijden in de MINI Cooper Cabrio nog veiliger en comfortabeler. Een aanzienlijke toename van digitale technologieën creëert nieuwe mogelijkheden om het interieur te personaliseren en vereenvoudigt het gebruik van smartphones en apps. 

  • MINI Cooper Cabrio C – 32.100 EUR
  • MINI Cooper Cabrio S – 36.100 EUR