Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Bang & Olufsen en Ferrari slaan handen terug in elkaar

Vandaag komt Deense geluidskunst samen met Italiaanse flair, want Bang & Olufsen kondigt zijn tweede Special Edition Ferrari collectie aan, waarbij drie nieuwe meesterwerken worden onthuld.

Voor de op bestelling gemaakte collectie heeft Bang & Olufsen zijn Beolab 50 speaker, Beosound Theatre Soundbar en Beovision Theatre TV-oplossing opnieuw ontworpen. Het ontwerp integreert Ferrari’s Grigio Corsa-kleur in combinatie met een opvallende tint rood, om een onmiskenbare link te creëren met het motorsporticoon en de eerste Ferrari-collectie die in 2023 werd gelanceerd.

“Zowel Ferrari als Bang & Olufsen streven altijd naar de meest krachtige ervaring in de zoektocht naar ongeëvenaarde prestaties. Voor onze tweede collectie wilden we een eerbetoon brengen aan aluminium, een kenmerkend materiaal voor beide merken”, zegt Bang & Olufsen CEO Kristian Teär. “Het resultaat is baanbrekend geluid en beeld dat de grens tussen Italiaanse passie en Deense elegantie vervaagt,” vervolgt Teär.

Beide merken delen een passie voor aluminium, dat wordt gebruikt voor het chassis van Ferrari- sportwagens en Bang & Olufsen’s luidsprekers vanwege de natuurlijke eigenschappen die schoonheid en prestaties combineren. Het emuleren van Ferrari’s unieke Grigio Corsa-kleur werd bereikt dankzij Bang & Olufsen’s expertise in aluminium in de gerenommeerde Factory 5 in Struer, Denemarken.

De specifieke metallic grijstint werd gerealiseerd door een anodisatieproces, gecombineerd met parelstralen, om een matte afwerking te creëren voor een verfijnde esthetiek. Voor het eerst heeft Bang & Olufsen aluminium lamellen geïntegreerd in de Beolab 50 en Beosound Theatre, verwijzend naar de zijroosters van Ferrari-auto’s, wat de aandacht voor detail en vakmanschap benadrukt. Het spel van licht op de aluminium oppervlakken zorgt voor zachte highlights die de sculpturale vorm van de producten versterken.

De Beolab 50 Ferrari Edition zijn Bang & Olufsen’s krachtige, actieve luidsprekers, die baanbrekende audiotechnologie combineren met elegante esthetiek en nauwgezet vakmanschap. Fijn afgestemd om uitgebalanceerd en rijk geluid te leveren, of het nu gaat om muziek luisteren of een film kijken. Met de verstelbare akoestische lens kan de Beolab 50 zijn geluidsweergave aanpassen aan het publiek. Bij solo luisteren trekt de lens zich samen om een directe geluidsstraal te sturen en een ‘sweet spot’ te creëren.

Met een huis vol gasten opent de lens voor een kamerbrede uitvoering. Voor de Ferrari Edition heeft Bang & Olufsen Ferrari’s iconische rode gesplitste lijn geïntegreerd om te verwijzen naar de kenmerkende rode racelijnen van het merk, wat een visuele link creëert met de eerste Ferrari-collectie. De enkele rode lamel snijdt door de zwartgekleurde stof die de speaker zacht omhult. Dit gedurfde rode designelement contrasteert met de precisie-gefreesde Grigio Corsa aluminium lamellen aan beide zijden van de luidspreker, die licht reflecteren met een metallic glans.

Het ontwerpteam van Bang & Olufsen wilde de interne details van Ferrari-auto’s weerspiegelen door ‘onder de motorkap’ van hun eigen producten te kijken om verborgen designelementen te creëren.

Wanneer de akoestische lens van de Beolab 50 majestueus opstijgt voor de uitvoering, ontdekken luisteraars de intense rode lens. De bovenkant van de lens is voorzien van het Ferrari Prancing Horse-logo dat lasergegraveerd is, naast het Bang & Olufsen-logo.

De Beosound Theatre Ferrari Edition is een krachtige en slanke soundbar, gebouwd om te brullen. Met twaalf op maat gemaakte drivers die in alle richtingen vuren, presteert de Dolby Atmos-klaar Beosound Theatre als een multi-luidsprekersysteem, allemaal vanuit één prachtige soundbar.

Deze adembenemende soundbar, vervaardigd in Grigio Corsa-aluminium, trekt de aandacht met de curve van de kielvormige structuur die door de lucht snijdt. Het logo van Bang & Olufsen is zijdezacht op het glazen bovenoppervlak gedrukt, terwijl het lasergegraveerde Ferrari Prancing Horse trots uit de vleugels van het onberispelijke aluminium springt.

De Beovision Theatre Ferrari Edition is een complete geluids- en beeldoplossing, ontworpen voor meeslepende filmervaringen, die de kracht van een multi-product homecinema levert, allemaal in één product. Met Dolby Atmos-surroundgeluid, een 4K OLED-scherm en een upgradebaar ontwerp, transformeert Beovision Theatre elke ruimte.

Verkrijgbaar in een schermformaat van 55″, 65″ of zelfs 77″ voor een echt cinematografische ervaring.

Volledig vervaardigd uit aluminium, geanodiseerd in de Grigio Corsa-kleur, van de lamellen tot het frame. De verschillende texturen van het aluminium zijn gekozen om schaduwen en contouren te creëren, resulterend in een expressief product dat toch in het interieur opgaat. Achter de lamellen schittert de in rood geanodiseerde tweeter-ring vanuit de schaduwen, wat de lagen van denken en vakmanschap toont die in elk element van de Bang & Olufsen-producten zijn verwerkt.

Een gemotoriseerde standaard en Beoremote One maken de spannende presentatie van kracht en precisie compleet. Gevreesd uit één stuk aluminium, heeft de perfect uitgebalanceerde afstandsbediening in een bijpassende Grigio Corsa-afwerking het Cavallino en Bang & Olufsen-logo in de oppervlakte gegraveerd voor een echt unieke collectie. Struer – 8 Oktober 2024

Voor een volledige zintuiglijke ervaring, combineer de Beovision Theatre en Beolab 50 voor een opstelling die even veelzijdig als krachtig is. De nieuwe Ferrari-collectie zal beschikbaar zijn in Bang & Olufsen-winkels in een op bestelling gemaakt opzet. Voor meer informatie en om de volledige Ferrari Collecties te ontdekken, bezoek www.bang-olufsen.com .