Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Aston Martin DB12 Goldfinger Edition

Aston Martin presenteert met trots de DB12 Goldfinger Edition, gemaakt door de op maat gemaakte personalisatieservice van het ultraluxe merk, Q by Aston Martin, ter ere van 60 jaar iconische samenwerking tussen Aston Martin en de James Bond.

Wat een van de meest opmerkelijke partnerschappen in de filmgeschiedenis is geworden, begon met de release van Goldfinger in 1964, toen de Aston Martin DB5 zijn debuut op het witte doek maakte. De DB5 groeide uit tot een van ‘s werelds meest herkenbare auto’s en een cruciale stap in de illustere ‘DB’-bloedlijn van het merk. Nu krijgt de nieuwste evolutie in die lijn de 007-behandeling.

Om deze historische mijlpaal te markeren, worden er wereldwijd slechts 60 DB12 Goldfinger Editions uitgebracht, als eerbetoon aan een relatie die meer dan de helft van de illustere 111-jarige geschiedenis van Aston Martin beslaat.

DB12 Goldfinger Edition

Terwijl de DB5 in Goldfinger was uitgerust met alle gadgets die nodig waren om Bonds tegenstanders te ontlopen, is de DB12 Goldfinger Edition gericht op het bieden van een meer luxueuze James Bond-rijervaring, met subtiele accenten uit de Goldfinger-film.

De DB12 Goldfinger Edition is uitgevoerd in de iconische Silver Birch-lakkleur die synoniem is aan de DB5 in Goldfinger en maakt meteen indruk. Opvallende 21-inch multispaaks velgen met een unieke zilveren kleur met een diamantbehandeling worden aangevuld met zwarte remklauwen, op maat gemaakte gouden zijstroken en een uniek Aston Martin-logo in zilver met een zwarte emaille. Gekroond met een helder chromen ‘Q’-spatbordembleem bevestigt dit dat deze DB12 een aantal echt speciale accenten heeft gekregen.

In deze speciale editie zijn de leren Sports Plus-stoelen afgewerkt in de klassieke DB5-gecanneleerde stijl met een ingewikkeld Prince of Wales-ruitperforatiepatroon, als knipoog naar een klassiek James Bond-pak. Dit patroon loopt door tot zowel de deurinzetstukken als de hemelbekleding en is geëtst op een unieke treeplank. Een gepolijste dorpelplaat siert het Goldfinger 60th anniversary-logo.

Het interieur van de auto krijgt een extra luxe uitstraling en wacht op de aanraking van de bestuurder. De 18k vergulde interieuraccenten, die de draaiknop voor de rijmodus en de rolbedieningen versieren, evenals de gekerfde versnellingspook die qua design is geïnspireerd op het gouden volgapparaat dat Bond in de film gebruikte. Dit thema wordt ook doorgezet in de sierlijsten, aangezien gouden metaalvezels in de 2X2 Twill Gloss Carbon Fibre zijn geweven.

Een subtiele knipoog voor Bond-liefhebbers is de ‘hartenacht’ die op de zonneklep van de coureur is geborduurd, een verwijzing naar de speelkaart die te zien is in de laatste trekking van de beroemde Miami-poolscène in Goldfinger.

Uniek cadeau voor DB12 Goldfinger Edition-eigenaren

Elke Aston Martin DB12 Goldfinger Edition wordt geleverd met een reeks geschenken die net zo exclusief zijn als de auto zelf. Eigenaren ontvangen een op maat gemaakte autohoes en een luxe sleutelpresentatiedoos, samen met een Silver Birch Speedform-model en voor iets echt unieks, een deel van de iconische Furka Pass-scène in Goldfinger in 35mm-film. Een 1/60 gouden limited edition Aston Martin-tijdschrift wordt ook geschonken aan de nieuwe eigenaren van de DB12 Goldfinger Edition. Deze selectie van op maat gemaakte geschenken wordt gepresenteerd in een Globe-Trotter-aktetas, die het ontwerp van de auto nabootst; een Silver Birch-carrosserie en een Prince of Wales-ruitinterieur.

Eigenaren kunnen ook genieten van een magnum van 2007 vintage Champagne Bollinger, individueel genummerd, met vier exclusieve Bollinger 007-glazen, elegant gepresenteerd in een op maat gemaakte Globe-Trotter Air Cabin Case.

Q by Aston Martin

DB12 Goldfinger Edition is ontworpen door de interne designexperts van het merk bij Q by Aston Martin; een personalisatie- en op maat gemaakte service – net als ‘Q Branch’ in de Bond-films, die eindeloze mogelijkheden biedt. Door gebruik te maken van de vaardigheden van de ontwerpers en vakmensen van Q by Aston Martin, worden klanten uitgenodigd om een ​​unieke persoonlijke opdrachtreis te maken; een reis die alles omvat, van een enkel klein onderscheidend detail tot grootschalige engineering en productie van volledig op maat gemaakte componenten. Niets is buiten bereik met het designteam met eindeloze mogelijkheden om hun auto echt uniek te maken.

“De relatie tussen Aston Martin en de James Bond-franchise is iets dat altijd wordt gekoesterd”, aldus Marco Mattiacci, Global Chief Brand and Commercial Officer. “Het is een ongelooflijke gelegenheid om zes decennia van dit partnerschap te kunnen erkennen met een buitengewone speciale editie en eer te bewijzen aan de allereerste – en misschien wel beroemdste Aston Martin Bond-auto. Door deze subtiele maar impactvolle accenten, ontwikkeld door onze eigen ‘Q’-afdeling, is een zeer uniek aanbod ontstaan; een die door Bond-fans over de hele wereld zal worden aanbeden.

“Q by Aston Martin stelt ons in staat om werkelijk unieke voertuigen te creëren, vaak geïnitieerd door de verbeelding van onze gewaardeerde klanten en ik ben verheugd dat we deze ideeën kunnen ondersteunen, hoe groot of klein ook”.

The Ultimate Super Tourer meets 007

De Aston Martin DB12 levert een sublieme mix van prestaties, ultraluxe en stijl, en tilt de beroemde DB-bloedlijn naar nieuwe hoogten. Aangedreven door een formidabele 4,0-liter V8 Twin-Turbo-motor, die een eersteklas vermogen van 680 PS/800 Nm produceert met een geavanceerd ophangingssysteem, zorgt de DB12 voor een opwindende maar verfijnde rijervaring.

De DB12 was de eerste van Aston Martins volgende generatie sportwagens die het nieuwe infotainmentsysteem van het merk presenteerde, dat in eigen huis is ontworpen en ontwikkeld met behulp van de modernste technologie. Dit is het eerste infotainmentsysteem dat in eigen huis is gebouwd bij Aston Martin, met de perfecte balans tussen touchscreenbediening en tastbare fysieke schakelaars, waardoor het merk een uniek op maat gemaakt systeem voor entertainment en navigatie kon bieden. Bij het rijden in een door Bond geïnspireerde DB12 hebben inzittenden een bijpassende soundtrack nodig en daarom is de Goldfinger Edition standaard uitgerust met het Bowers & Wilkins halo-audiosysteem

De Aston Martin DB12 was de eerste van de volgende generatie sportwagens van Aston Martin. Sinds zijn debuut in 2023 is de supertourer vergezeld door de nieuwe Vantage, DBX707 en de onlangs onthulde Vanquish.

De eerste leveringen van dit unieke aanbod starten in Q2 2025.